Team

Lion and Tiger is opgebouwd uit een team van toegewijde en bekwame conservatoren. De studio is toegewijd om de artistieke authenticiteit te behouden en gelooft in de conservatiefilosofie van minimale interventie. We communiceren onze kennis en werken op een transparante manier, terwijl we ons altijd bewust zijn van de behoefte aan discretie.

Cristina Solari is een conservator van schilderijen met meer dan twintig jaar ervaring in het werken aan schilderijen, muurschilderingen, lijsten en polychrome sculpturen, met expertise die een periode omvat van oude schilderijen tot hedendaagse kunst. Ze behaalde een Diploma of Paintings Conservation van het Palazzo Spinelli, Florence, evenals een Masters of Painting van de Academia dei Belli Arti Florence. In de loop der jaren heeft ze uitgebreide ervaring opgedaan als conservator voor museumcollecties, waaronder bij de National Gallery of Canada en het Rijksmuseum Twente. Ze heeft ook gewerkt aan projecten voor de Nederlandse / Canadese overheid en in privéstudio's in Italië, Argentinië, de VS en Nederland. Cristina is zeer bekwaam in zowel de esthetische als structurele behandelingen van werken op canvas en paneel en was betrokken bij de ontwikkeling van het iMat-systeem voor structurele behandelingen op canvasschilderijen. Haar ervaring omvat ook preventieve conservering, bruiklenen en tentoonstellingen en collectiebeheer.

Magdalena Brela is een conservator van schilderijen met tien jaar ervaring. Ze heeft een master in conservatie van schilderijen van de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen. Ze werkte in verschillende musea en instellingen in Oostenrijk, Nederland en Canada. Ze werkte zes jaar in Nederland in een atelier voor het behoud van schilderijen en restaureerde werken variërend van Adriaen Coorte tot Pablo Picasso tot Alexander Calder. Ze werkte twee jaar in het Saarland Museum in Saarbrücken, Duitsland, en leidde het restauratieatelier van schilderijen in een overgangsperiode van de hoofdrestaurator. Het werk omvatte restauratiesbehandelingen, koeriersreizen en het plannen en beheren van tentoonstellings- en leninggerelateerd restauratiegswerk. Magdalena combineert de kennis van traditionele restauratietechnieken met de moderne vooruitgang in conservering. Ze heeft ervaring in het onderzoeken van grote collecties, terwijl ze prioriteit geeft aan conserverings- en restauratiebehandelingen, onderhoudsplannen maakt voor collecties en advies geeft over de beste preventieve conserveringsmethoden.

What people say about us?

Den Haag - Leiderdorp
Lion and Tiger
Painting conservation / schilderij restauratie
T: 0657 183 664
M: info@lionandtiger.nl
  • Instagram Lion&Tiger
  • Facebook Lion&Tiger
  • Linkedin Lion&Tiger