top of page

Hoe wij werken

In de eerste stap zullen we het schilderij goed bekijken en onderzoek doen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het kunstwerk zelf, de staat, de stijl, technieken en gebruikte materialen. Vervolgens beoordelen we de noodzakelijke behandeling en de methodologie, de te gebruiken materialen en schatten we de tijd die nodig is om de behandeling te voltooien. Dit alles zal worden vastgelegd in een Condition Estimate Report dat aan de klant wordt verstrekt.

Zodra de schatting is goedgekeurd, begint de behandeling. We werken alleen met omkeerbare, niet-invasieve technieken met inachtneming van de oorspronkelijke bedoeling van de kunstenaar. Elke fase van het project wordt fotografisch en schriftelijk vastgelegd.

Restauratieatelier Schilderij restauratie lion and tiger den haag amsterdam
schilderij restauratie lion and tiger

Restauratie kosten van een schilderij

De kosten van restauratie zijn voor ieder schilderij verschillend.  Ze zijn vooral afhankelijk van de beschadigingen, voorgaande behandelingen, de afmeting van het schilderij en de techniek van de kunstenaar. Het honorarium van Lion and Tiger is € 65,00 per uur (excl. 21% BTW).

KLANTEN

We zijn toegewijd aan zeer persoonlijke, discrete klantrelaties en zorgen voor de meest geïnformeerde restauratie en onderhoud van oude meester, moderne en hedendaagse schilderkunst. Onze klanten zijn onder meer particuliere en bedrijfscollecties, musea, galeries, particuliere dealers, veilinghuizen, kunstadviseurs en verzekeringsmaatschappijen. Projecten variëren van een individueel kunstwerk tot groot kunstcollecties en tentoonstellingen.

Door samen te werken met Lion en Tiger, kan een galerie of particuliere dealer potentiële kopers van deskundige informatie voorzien over de staat van een kunstwerk en kunnen verzamelaars een aankoop doen die weet wat het onderhoud van een bepaald kunstwerk inhoudt.

 

Onderzoek kan ter plaatse worden uitgevoerd in een galerij of bij de verzamelaar thuis of in onze studio. Onze conservatoren zijn beschikbaar voor en tijdens kunstbeurzen en veilingen om technische informatie en objectieve conditiebeoordelingen te verstrekken.

bottom of page