top of page

Kunstcollectie management

Met grotere kunstcollecties is het niet altijd gemakkelijk om de staat van de kunstwerken te kennen en ook te begrijpen wat de mogelijke problemen zijn en hoe ze op te lossen.

 Lion and Tiger biedt een volledige service, van het onderzoeken van een collectie tot het analyseren van mogelijke problemen en het bieden van oplossingen voor het verbeteren van de conditie van een collectie.

We geven ook prioriteit aan de noodzakelijke conserverings- en restauratiebehandelingen en bieden plannen voor het beste onderhoud van een kunstcollectie. Op verzoek geven wij training over het zelf uitvoeren van basisonderhoud.

Diensten voor kunstcollecties

Om de staat van een kunstcollectie te evalueren en advies te geven over hoe schade aan kunstwerken in de toekomst kan worden voorkomen, voert Lion and Tiger Collection Surveys uit.

 

Dit omvat een grondige controle van de omgeving, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, locatie van kunstwerken, maar ook ophangsystemen of de staat van het inlijsten. De klant krijgt een rapport met de huidige toestand en oplossingen om deze te verbeteren om de kunstwerken het best te bewaren voor de toekomst.

Onderhoud van kunstcollecties

Regelmatig onderhoud van een kunstcollectie helpt bij het voorkomen van ophoping van oppervlaktevuil en helpt bij het identificeren van nieuwe problemen met de staat. Regelmatige controles maken het ook mogelijk om vroegtijdig een potentiële plaag te ontdekken.

Afhankelijk van elke collectie kunnen Lion en Tiger een onderhoudsplan op maat maken en dit regelmatig uitvoeren of training geven om het op een correcte manier te doen om schade te voorkomen.

bottom of page