Hulp bij calamiteit

Een onverwachte brand of waterlekkage - dit kan overal en altijd gebeuren. In de meeste gevallen is het van cruciaal belang dat de kunstwerken snel en op de juiste manier behandeld worden.

 

Lion and Tiger heeft ervaring met noodhulp en adviseert klanten over het opstellen van een noodhulpplan voor hun verzameling.

Wie is verantwoordelijk? Wat te doen bij brand? Wie kan ik bellen? Dat zijn allemaal vragen die moeten worden beantwoord om een ​​degelijk noodplan te maken waarmee schade aan een kunstwerk kan worden voorkomen of beperkt.

Wat doen bij waterschade an schilderij?

 1. Neem eerst contact op met een restaurateur om de situatie tijdens een plaatsbezoek te evalueren.

 2. Als mogelijk verwijder het schilderij van de vochtige plek en leg het met de verfzijde naar boven op een droge plek. Zorg voor enn luchtcirculatie onder de schilderij.

 3. Droog het schilderij in geen geval met een föhn or wameluchtblazer.

 4. Droog een schilderij niet met doeken. Dit kan de verflaag beschadigen. De oppervlakkte kan heel vorzichtig met zachte absorberende doek gedeppt worden. Met een doek zonder geurstoffen, zonder kleurstoffen!

Wat doen bij schilderij met insecten en schimmel?

 1. Neem eerst contact op met een restaurateur om de situatie tijdens een plaatsbezoek te evalueren. Lion and Tiger heeft ervaring met insecten en schimmelaantasting en kunnen de aard en oorzaak van de aantasting identificeren.

 2. Isoler het object, zodat er geen andere objecten besmet worden. 

Wat doen met schilderij beschadigd door brand?

 1. Neem eerst contact op met een restaurateur om de situatie tijdens een plaatsbezoek te evalueren. 

 2. Schakel voor het verwijderen van as en roet steeds een gespecialiseerde restaurator in. Indien onjuist verwijderd kan dit het schilderij onomkeerbaar beschadigen.

What people say about us?

Den Haag - Leiderdorp
Lion and Tiger
Painting conservation / schilderij restauratie
T: 0657 183 664
M: info@lionandtiger.nl
 • Instagram Lion&Tiger
 • Facebook Lion&Tiger
 • Linkedin Lion&Tiger